Veel gestelde vragen

Als je vragen hebt over BuurtWelzijn, zoek dan jouw vraag hieronder op en klik op die vraag, het antwoord zal dan verschijnen.

Wat kost het lidmaatschap bij BuurtWelzijn?
www.mijnbuurtwelzijn.nl is gratis voor buurtbewoners en organisaties.
Hoe word ik lid?
Aanmelden kan via de website. Klik hier om een profiel aan te maken. Vervolgens krijg je de optie om een eigen profiel aan te maken aan de hand van jouw postcode en e-mailadres.
Waarom moet ik mijn postcode opgeven?
Wij vragen om jouw postcode, zodat de website weet in welke buurt jij woont. Op die manier brengen wij jou in contact met buurtbewoners in jouw eigen buurt.
Hoe krijg ik mijn profielfoto volledig zichtbaar?
Voor de buurtbewoners is jouw profielfoto altijd volledig zichtbaar. Voor jezelf is een deel van de foto niet zichtbaar wanneer jouw profiel nog niet volledig is ingevuld. Wanneer je alle onderdelen in ‘Profiel’ invult en drie vrienden/buren/kennissen uitnodigt voor mijnbuurtwelzijn.nl dan is jouw profielfoto ook volledig zichtbaar voor jezelf.
Hoe veilig zijn mijn gegevens bij jullie?
Jouw gegevens zijn bij BuurtWelzijn optimaal beveiligd. Wij delen jouw gegevens met niemand. Lees hier onze privacy verklaring.
Welke gegevens krijgen hulpverleners van mij?
De hulpverleners die op jouw vraag reageren, kunnen hun interesse doorgeven via de knop [Hulp aanbieden]. Jij ontvangt dan een bericht van de hulpverlener en bepaald zelf of en welke hulpverlener jij kiest om jou te helpen. Zodra jij een hulpverlener kiest kan jij jouw persoonlijke gegevens uitwisselen (adres, telefoonnummer en e-mailadres), zodat deze jou kan benaderen voor verdere afstemming.
Hoe krijg ik meer leden in mijn buurt?
Ben jij enthousiast over www.mijnbuurtwelzijn.nl? Vertel dan zo veel mogelijk buren over de site. Hoe meer buren er lid zijn, hoe beter de website werkt.

Jij kan bij ons gratis flyers bestellen. Wij bezorgen een stapel flyers en jij kunt deze vervolgens bij buren langsbrengen of achterlaten op druk bezochte locaties zoals de supermarkt of de huisarts. De flyers zijn te vinden op de pagina Promoot jouw buurt of stuur info@mijnbuurtwelzijn.nl een mailtje.

Zijn enkel flyers niet voldoende en wil jij flink aan de slag? Dan is de Buurtstartkit wat voor jou! In deze kit staat stap voor stap een methode uitgewerkt om jouw buurt mooier en socialer te maken. Als jij geïnteresseerd bent, stuur dan een mailtje naar info@mijnbuurtwelzijn.nl.
Kan ik de hulpverlener beoordelen?
Jazeker. Jij kan iemand die jou heeft geholpen waarderen met sterren. Dit is de laatste stap in het oplossen van jouw vraag. Hier lees jij de waarderingen die jouw hulpverlener al heeft en kan jij jouw eigen waardering toekennen. Op deze wijze bieden wij jou en andere buurtbewoners een transparant inzicht in de waarderingen van de mensen die hun hulp in de buurt aanbieden.
Hoe zorg ik dat de e-mails van BuurtWelzijn niet in mijn ongewenste mail terecht komen?
Om ervoor te zorgen dat de e-mails van BuurtWelzijn niet als spam worden gezien en in jouw ongewenste post belanden, moet jij BuurtWelzijn in jouw e-mailaccount aan de veilige lijst toevoegen. Bij Hotmail doe jij dit op de volgende wijze: Ga naar ‘opties’. Ga nog een keer naar ‘Opties’ (boven ‘Aanmelden bij Hotmail’). Ga naar ‘Veilige en geblokkeerde afzenders’. Ga naar ‘Veilige afzenders’ en voeg mijnbuurtwelzijn.nl toe aan veilige afzenders.
Hoe kan ik de frequentie van email berichten lager zetten?
Jij kan ervoor kiezen om minder e-mails te ontvangen van BuurtWelzijn. Dit doe je door te klikken op ‘Mijn profiel’. Vervolgens staan onderaan de ‘Mail instellingen’. Wanneer jij op ‘Mail instellingen’ hebt geklikt zie jij een veld met ‘Herinneringsfrequentie privéberichten’. Hier wijzig jij de herinnering naar eens in de 7 dagen of zelfs helemaal geen herinnering. Op deze manier krijg jij geen een e-mail wanneer jij privé berichten nog niet hebt geopend.
Jij kan natuurlijk ook gewoon jouw privéberichten bekijken dan krijg jij ook geen herinneringsmail.
Hoe kan ik de nieuwsbrief uitzetten?
Als jij klikt op 'Mijn profiel' en daarin op 'Mailinstellingen' kan jij jezelf afmelden voor de nieuwsbrief door op het vinkje te klikken. Ook staat er onderaan de nieuwsbrief een link waarop jij kan klikken om jezelf af te melden voor de nieuwsbrief.
Hoe kan ik mij uitschrijven?
Helemaal onderaan jouw profiel zie jij het volgende tekstje staan: ‘Als je niet langer gebruik wilt maken van Buurtwelzijn, dan kan jij hier jouw profiel verwijderen.’ Wanneer jij op ‘hier’ klikt is jouw profiel verwijdert.
Ik wil mijn mening over de website geven, hoe doe ik dat?
Heb jij tips of suggesties voor het gebruiksgemak van onze website? Wij horen graag van jou wat er wellicht beter kan of waar jij enorm mee geholpen bent als dat wordt toegevoegd. Wij zijn pas tevreden als jij dat bent. Via een email kan jij ons bereiken.
Ik heb een andere vraag, wat moet ik doen?
Stel jouw vraag door ons een email te sturen naar info@mijnbuurtwelzijn.nl en we antwoorden jou zo spoedig mogelijk. Wij vragen je jouw vraag of opmerking zo gedetailleerd mogelijk te beschrijven.